Itt vagy: » Hírek

Hírek

Megalakult az első szövetkezet, a SicLand
2015. június 11., csütörtök

Közösségi társulással jött létre Háromszék első, tejfelvásároló, -feldolgozó és -értékesítő szövetkezete, a SicLand, amelyet a Kovászna Megye Tanácsa által fenntartott AgroSic Közösségek Közti Társulás, a Meotis tejfeldolgozó, az Illyefalvi Szarvasmarhatartók Egyesülete, valamint négy természetes személy hozott létre.

Virágzik a huszárélet Háromszéken
2015. június 11., csütörtök

A huszárok közeledtének első jele a rezesbanda muzsikájának hangja. Gábor Áron rézágyúja fel van virágozva – kürtöli messze a zenekar. Ahogy az ismerős dallam egyre hangosabb lesz, megjelennek a kezdetben még egyet-egyet ficánkoló lovak, hátukon a korhű egyenruhát viselő hagyományőrző huszárokkal, mögöttük a szekerekkel, amelyeken táncosok, zenészek és természetesen a regruták is utaznak.

Útépítésről és az Iskolatáska Programról döntöttek
2015. június 4., csütörtök

Kovászna Megye Tanácsának májusi 28-i soros ülésén, csütörtökön számos pénzügyi vonatkozású infrastrukturális beruházási kérdésről esett szó.

Székelyföldi turisztikai szövetséget hoznak létre
2015. június 4., csütörtök

25 turisztikai érdekeltségű szervezet írta alá Kovászna, Hargita és Maros megyéből a Székelyföldi Turisztikai Desztináció Menedzsment Szövetség létrehozására vonatkozó szándéknyilatkozatot május 26-án, kedden, Székelyudvarhelyen.

Összefogott Háromszéken az RMDSZ és az MPP
2015. június 4., csütörtök

Önkormányzati és politikai együttműködési megállapodást kötött a Kovászna Megye Tanácsa keretén belül működő Romániai Magyar Demokrata Szövetség és a Magyar Polgári Párt frakciója május 28-án, csütörtökön.

Európa Nap Uniós kürtőskalács-félékkel
2015. május 11., hétfő

Székelyföldön mindenki evett már hagyományos kürtőskalácsot. A dorongsütemények, azaz a kürtőséhez hasonló technikával készített édességek palettája azonban sokkal szélesebb: néhány „kürtős-unokatestvért” Sepsiszentgyörgyön is meg lehetett kóstolni.

2015. április 29., szerda

A pályázat célja az alma pozitív tulajdonságainak megjelenítése egy képeslapon – minél kreatívabb, szórakoztatóbb formában. A képeslaphoz nem kötelező szöveget mellékelni, viszont amennyiben van szöveg az román nyelven kötelező módon meg kell jelenjen.

Versenyfelhívás: Kürtőskalács
2015. április 22., szerda

Kovászna Megye Tanácsa, a Europe Direct Információs Központ és a Kovászna Megye Turizmusáért Egyesület a Nemzetközi Kürtőskalács Szaktestület
kezdeményezésére május 9-én, Sepsiszentgyörgy központjában Kürtőskalács ünnepet szervez.

2015. április 20., hétfő

Kovászna Megye Tanácsa az Egészségügyi Minisztériumhoz intézett levélben kérte az illetékeseket a kovásznai Dr. Benedek Géza Szív- és Érrendszeri Rehabilitációs Kórház eredeti nevének megtartását.

2015. április 20., hétfő

Április 16-tól lehet jelentkezni a Kovászna Megye Tanácsa által meghirdetett egy mérnöki és két tanácsosi betöltetlen állás elfoglalására.

Szociális szolgáltatásokat támogat az önkormányzat
2015. április 20., hétfő

Idén 400 ezer lejre nőtt a szociális ellátási szolgáltatásokra fordított összeg Kovászna megyében – számolt be Henning László, Kovászna Megye Tanácsának alelnöke.

Költségvetés kiegészítés kell a kétnyelvűséghez
2015. április 10., péntek

Tamás Sándor, Kovászna Megye Tanácsának elnöke írásos kéréssel fordult Victor Ponta miniszterelnökhöz: az önkormányzati vezető új állásokat, valamint további anyagi támogatást kér azért, hogy az intézmény zökkenőmentesen alkalmazhassa az anyanyelvi jogokat.

Biztosított a Sepsi SIC támogatása
2015. április 10., péntek

A megyei önkormányzat testülete április 8-án, szerdán, rendkívüli tanácsülésen újabb határozatot hozott annak érdekében, hogy a sportklub zavartalan működését szavatolja. Mint ismeretes, egy márciusi kormányrendelet szükségessé tette a klub finanszírozásának átszervezését.

Tíz új állás a kórháznál
2015. április 7., kedd

A Kovászna Megye Tanácsához tartozó Dr. Fogolyán Kristóf Megyei Sürgősségi Kórház Ideggyógyászat és Sürgősségi Esetek Osztályaira várják szak- és rezidens orvosok, valamint általános orvosi asszisztensek jelentkezését különböző szakosztályokra.

Jutalmat kaptak a rendőrök
2015. április 7., kedd

Filep Béla, Elekes József, Domokos Csaba, Tudor Nicolae-Mihai, Eșeanu Costel, Cîrlig Benone Valentin – ez a hat személy vehetett át oklevelet és pénzjutalmat a 2014. évben kifejtett kiemelkedő tevékenységéért.

Legyen az emberek döntése
2015. április 7., kedd

Hargita és Kovászna megye tanácselnöke tiltakozik a központi politikai gyakorlat ellen

Ideiglenesen vonat helyett buszok
2015. április 7., kedd

Kovászna Megye Tanácsához az elmúlt időszakban több panasz érkezett a Regiotrans vonattársaság Brassó-Bereck járatának megszűnése okozta közlekedési nehézségek miatt. A megyei önkormányzat - bár nem tartozik hatáskörébe - lépéseket tesz az ügyben.

Kenyérkereseti lehetőséget teremtenek Kovászna megyében
2015. március 17., kedd

Az elmúlt héten 3 pincér- és 3 szakácstanfolyam indult Zágonban, Kommandón és Kézdivásárhelyen az Európai Szociális Alap támogatásával a Humánerőforrás-fejlesztési Ágazati Operatív Program 2007-2013 keretében Kovászna Megye Tanácsának részvételével.

Vállalkozókkal tárgyalt, kopjafát avatott Seszták Miklós
2015. március 17., kedd

A háromszéki és erdővidéki 1848-49-es szabadságharc emlékhelyeinél rótta le kegyeletét március 14-én, Dr. Seszták Miklós, Magyarország nemzeti fejlesztési minisztere.

Bekötőút épül
2015. március 6., péntek

Kovászna Megye Tanácsa, március 5-i, csütörtöki rendkívüli ülésén arról is döntött, hogy a Lécfalva közelében épülő hulladék feldolgozó üzemhez út épüljön.

Sikeres Székelyföld stand Budapesten
2015. március 3., kedd

A Kovászna Megye Turizmusáért Egyesület immár visszatérő kiállítónak számít Magyarország legnagyobb turisztikai seregszemléjén.

360 óra a méhészetért
2015. március 2., hétfő

Hétfőn, azaz március 2-án, még lehet jelentkezni a Kovászna Megyei Agrárkamara által indított méhésztanfolyamra. A jelentkezők 400 lejes díj fejében összesen 360 órán vehetnek részt, ezek túlnyomó része gyakorlat.

Kiemelten támogatják a sportot Háromszéken
2015. február 23., hétfő

Kovászna Megye Tanácsa idei költségvetésében több mint 1, 2 millió lejt különített el sporttal kapcsolatos tevékenységre: 600. 000 lejt a megye sportegyesületeinek programjaira, 100. 000 lejt vidéki sportlétesítmények felújítására, építésére és 539. 000 lejt a Sepsi-Sic Sportklub támogatására.

2015 – a gyarapodás éve Háromszéken
2015. február 23., hétfő

„Az idei költségvetésünk eredményét elsősorban a megye lakói fogják érzékelni” – fogalmazott Tamás Sándor, Kovászna Megye Tanácsának elnöke február 16-án, hétfőn. A megyei önkormányzat elfogadta az éves költségvetést.

A jólét alapja: a mezőgazdasági szövetkezet létrehozása
2015. február 23., hétfő

A mezőgazdaságban felmerülő aktuális kérdésekről tárgyalt Gidófalván a Kovászna Megyei Szarvasmarhatenyésztők Egyesületének képviselete, a Mezőgazdasági Kifizetési és Intervenciós Ügynökség (APIA) helyi vezetősége, a Kovászna Megyei Agrárkamara, a Kovászna Megyei Mezőgazdasági Igazgatóság és az AgroSic Közösségek Közti Társulás szakemberei a háromszéki gazdákkal február 20-án, pénteken.

Sikeres partnerség
2015. február 23., hétfő

Újabb korszerű eszközzel gazdagodott a sepsiszentgyörgyi Dr. Fogolyán Kristóf Megyei Sürgősségi Kórház Újszülött Osztálya. A koraszülöttek hatékony ápolását szolgáló, 7500 euró értékű inkubátort - mely már "munkába is állt" - kedden, február 17-én adták át.

2015. február 4., szerda

A KOVÁSZNA MEGYE TURIZMUSÁÉRT EGYESÜLET versenyvizsgát szervez, a Kovászna Megyei Tanács székhelyén, Sepsiszentgyörgy, a Kovászna Megye Turizmusáért Egyesület tehnikai apparátusának adminisztrációs irodájának referensi állásának betöltésére.

Két századnyi ember a Huszárakadémián
2015. január 23., péntek

Bő, két századra elegendő huszár gyűlt össze Háromszéken, Bálványoson. A Huszárakadémia amolyan belső rendezvény, amelyen minden jeles huszáregyesület képviselteti magát.

The Healing Sources
2015. január 23., péntek

Górcső alatt Háromszék természeti kincse: angol, természetes gyógyforrásokról szóló könyv hirdeti a vidéket.

15 nyelven népszerűsítik a kürtőst
2015. január 23., péntek

Folytatják a kürtőskalács fogalomkörének európai szintű levédését, illetve annak hungaricummá történő nyilvánítását: a közkedvelt sütemény erdélyi formáját Székelyföld sajátjának tekinti.

Hírek